ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

11.11.2023

MARATHON EXPO

Η MARATHON EXPO αποτελεί τη σημαντικότερη εμπορική Έκθεση αφιερωμένη στον αθλητισμό, που συνοδεύει με τεράστια επιτυχία τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, έναν παγκόσμιο θεσμό που διακρίνεται για την κοινωνική και πολιτιστική του διάσταση. Κορυφαίες επιχειρήσεις απ’ όλο τον κόσμο, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι Διεθνών Μαραθωνίων συνθέτουν μία έκθεση που αποτελεί εδώ και χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι του Αυθεντικού Μαραθωνίου, καθώς είναι η πρώτη επαφή του επισκέπτη δρομέα με το μοναδικό αυτό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Η ΟΠΑΠ ΜARATHON EXPO 2023 θα πραγματοποιηθεί 08-11 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do).

UNIVERSITY NIGHT RUN

Για πρώτη φορά το 2022, στα πλαίσια της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το Universities 10km Night Run – OPAP με συμμετοχή Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο. Ο αγώνας έχει σκοπό και φέτος να ενώσει τους φοιτητές και τις Πανεπιστημιακές σχολές από όλον τον πλανήτη, με ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων, δράσεων αλλά και πρόγραμμα παροχών. Παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο επίσημο Συνέδριο Αuthentic Talks με πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές που διαθέτουν φοιτητική ταυτότητα, η οποία θα ζητηθεί για επίδειξη, κατά την παραλαβή του αριθμού τους (Bib Number).

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ "MARATHON FLAME"

Κάθε χρόνο, τις ημέρες της διοργάνωσης του Αυθεντικού Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ανάβει το δικό του σύμβολο, η Φλόγα του Μαραθωνίου. Η Φλόγα του Μαραθωνίου στοχεύει να γίνει το σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης και της παγκόσμιας ειρήνης, να διαδώσει τα ιδεώδη του αγωνίσματος του Μαραθωνίου Δρόμου σε όλον τον κόσμο, να προβάλλει τις αρχές του αθλητισμού και να προωθήσει το τρέξιμο και την συμμετοχή στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων ως τρόπο ζωής.